..........www.3-2-1-pizza.nl


     

 

HOE BAKT U BROOD ?


Uiteraard is de PIZZASTEEN ( 30 mm ) ook zeer geschikt voor het bakken van brood.

Nog beter geschikt is onze speciale BROODBAKSTEEN met een dikte van 40 mm of ook 50 mm.


Daarbij de volgende toelichting :
Het bakken van een pizza duurt ong. 5 - 7 minuten.
De baktijd van een brood
is in vergelijking met een pizza echter veel langer.
Daarom is het bij het bakken van een brood
van voordeel, wanneer de steen,
waarop het brood gebakken wordt,
zo veel mogelijk warmte opslaat
en deze over een langere periode weer afgeeft.


En vanzelfsprekend kan de BROODBAKSTEEN,
de over een groter volume ( + 33 % of zelfs + 66 % ) beschikt
ook evenredig meer warmte opslaan
en de warmte dan ook gedurende een langere periode afgeven.

Leg de BROODBAKSTEEN in de nog niet voorverwarmde oven op een rooster.
Plaats het rooster met BROODBAKSTEEN in het onderste gedeelte van de oven.

Verwarm uw oven op de hoogste stand met boven- en onderhitte voor.
Zet de ventilatie, indien aanwezig, aan.


Na een voorverwarmtijd van ongeveer 40 - 60 minuten,
afhankelijk van het vermogen van uw oven,
heeft de BROODBAKSTEEN de juiste temperatuur
voor het bakken bereikt.

Plaats een houder met heet water in de oven,
op een gedeelte van de BROODBAKSTEEN
dat u niet nodig heeft.
Het verdampende water verhindert,
dat de broodkorst bij het bakken te droog wordt.



       Het brooddeeg kort voor het bakken.


Zet echter de ventilatie en de bovenhitte uit.


Is bij uw oven geen afzonderlijke regeling
van onder- en bovenhitte mogelijk,
dan laat u gewoon beide aan.


Het ongebakken brooddeeg
legt u op de BROODSCHEP,
snij het deeg aan de bovenkant in
met een mes en schuif het deeg
dan met een krachtige zwaai
op de hete BROODBAKSTEEN.

 

Het brooddeeg eerst bij hoge temperatuur 10 minuten lang bakken,
tijdens de eerste 10 minuten het brood in de oven 2 x kort met water licht bestrijken of besproeien.
Dat houdt de korst voor het "rijzen" van het brood vormbaar.

Daarna de temperatuur tot 180° - 200° C reduceren
en dan 30 tot 45 minuten ( afhankelijk van afmeting brood ) afbakken.

Bij het broodbakken is het erg belangrijk,
dat het deeg in de eerste bakfase genoeg en snel onderhitte krijgt.
En dat wordt dus gegarandeerd door de BROODBAKSTEEN !
Daardoor rijst het deeg snel en zo kan worden verhinderd, dat het brood te vlak en dun wordt.


                                                            Is dit een brood ??


Direct nadat het brood uit de oven
wordt genomen nogmaals met water
bestrijken of besproeien.
Daardoor krijgt het brood
een lichte glans.

Op deze manier kunt u dus met
weinig moeite op ieder moment
met uw eigen oven
een knapperig brood
uit de steenoven bakken.


Belangrijk :
Probeer de steen een paar keer uit om "proef te draaien",
om de voor uw oven "juiste" instellingen
en de voor uw persoonlijke smaak geschikte baktijd uit te vinden.


Strooi een beetje meel of tarwegriesmeel op de BROODBAKSTEEN en de BROODSCHEP.
Zo kleeft het deeg er niet aan vast
en kan de bereide brood gemakkelijk van de steen genomen worden.


     

Let op :
De duur van de opwarmtijd is alleen van het vermogen van uw oven afhankelijk.

Maar omdat wij noch uw oven noch zijn staat en vermogen kennen,
kunnen wij alleen de volgende algemene richtwaarde aangeven :

Voor de PIZZASTEEN ( 30 mm ) = 30 tot 45 minuten

Voor de BROODBAKSTEEN ( 40 mm ) = 40 tot 60 minuten


     

 

VRAGEN ??

Stuur ons een............  !