..........www.3-2-1-pizza.nl
Maak voortaan uw echte Italiaanse pizza's gewoon thuis - met de .....
PIZZASTEEN en PIZZASCHEP
De enige echte pizza uit Napels ( "la verace pizza napoletana" )
krijgt haar typische smaak alleen door het bakken in een steenoven.
De bodem van deze gemetselde houtoven is bedekt met chamotte-stenen platen,
waar de pizza direct op wordt gelegd.
Alleen op echt chamotte-stenen kan de typische krokant gebakken pizzabodem ontstaan.
Dit komt omdat de pizza direct op de hete steen wordt gebakken,
welke de hitte optimaal vasthoudt.
© www.portanapoli.com |
De poreusheid van de chamotte-stenen
en de licht ruwe oppervlakte zorgt ervoor
dat tussen de stenen en het pizzadeeg
een uiterst dunne luchtlaag gevormd wordt.
In deze luchtlaag verdampt
eventueel overtollig vocht uit het deeg
dat zijwaarts weer afgevoerd wordt.
Resultaat : De pizzabodem wordt knapperig
en het beleg blijft sappig !
En zo gebeurt het ook met onze PIZZASTEEN.
De PIZZASTEEN is eveneens gemaakt van Chamotte.
Hij kan aan twee kanten worden gebruikt
en wordt eenvoudig op de gril van uw elektrische- of gasoven gelegd.
Na een opwarmtijd van ongeveer 30 - 45 minuten, op de maximale stand van de oven,
heeft de PIZZASTEEN de juiste temperatuur en kunt u met het bakken beginnen.
Met behulp van de houten PIZZASCHEP wordt de pizza dan
op de hete PIZZASTEEN geplaatst en is,
zoals in een echte stenen bakoven, na ongeveer 5 - 7 minuten klaar.
De PIZZASTEEN is gemaakt van natuurlijk materiaal.
Prijs / PIZZASTEEN + PIZZASCHEP = EUR 49.90
De BROODBAKSTEEN :
Uiteraard is de PIZZASTEEN ( 30 mm ) ook zeer geschikt voor het bakken van brood.
Er bestaat ook een speciale BROODBAKSTEEN van 40 mm.
Deze - dikkere - BROODBAKSTEEN houdt nog meer warmte vast
en kan alternatief geleverd worden.
Prijs / BROODBAKSTEEN + BROODSCHEP = EUR 66.50
Ja, u kunt ook een pizza op de BROODBAKSTEEN bakken,
net zoals een brood op de PIZZASTEEN !
Maar,
wanneer men vaak en regelmatig brood wil bakken,
is een BROODBAKSTEEN echter beter en daarom aan te bevelen !
De optiek :
De PIZZASTEEN heeft een karakteristieke lichte zalmkleur ( iets lichter dan terracotta ),
welke afkomstig is van de natuurlijke oorsprong van klei.
Chamotte kan, afhankelijk van de herkomst van het materiaal,
ook een gelige of lichtgrijze kleur hebben.
De natuurlijke oorsprong blijkt ook uit de kleurschakeringen
- geen enkele steen ziet er net zo uit als de andere.
Vanwege de poreuze eigenschappen van de steen zijn de oppervlaktes wat ruw,
vergelijkbaar met schuurpapier of met de achterkant van ceramische tegels.
Aan de smalle kanten is de steen zelf nog ruwer waardoor hij makkelijk vast te houden is.
Afhankelijk van de productie zijn de afmetingen van ceramisch materiaal
nooit 100 % gelijk en kan het ook voorkomen
dat er kleine stukjes van de kanten afgesprongen zijn.
Dit is echter geen teken van slechte kwaliteit.
De PIZZASTEEN is uitsluitend voor functionele doeleinden in de keuken bestemd !
Het is geen pronkstuk voor de vitrine !
En zo zal de PIZZASTEEN na meermalig gebruik eruit zien :
Het materiaal :
De PIZZASTEEN bestaat uit een twee keer gebrandde speciale klei.
De technisch juiste omschrijving hiervoor is : Chamotte
Het basismateriaal waaruit onze PIZZASTEEN gemaakt wordt, is een in de
natuur voorkomende klei, die een keer gebrand wordt. Nadat dit gebeurd is,
wordt het materiaal fijngemalen, met nieuwe klei voorzien en een tweede keer gebrand.
Tijdens deze verrichting wordt geen enkel toevoegmateriaal gebruikt,
omdat deze speciale soort chamotte vooral voor de bouw van houtovens gebruikt wordt
en daarom ook absoluut zonder problemen met levensmiddelen in contact kan worden gebracht.
Dit materiaal staat bekend om zijn
extreme thermische belastbaarheid en zijn vermogen veel warmte op te slaan.
( En dit is het ook waar het bij de PIZZASTEEN om gaat ! )
Maar ceramisch materiaal is van zichzelf - en dat is ook logisch -
broos en kan snel breken. Al tijdens het hanteren met en inpakken van Chamotte
kan het zijn dat er hoekjes afbreken.
Hier hoeft men zich echter geen zorgen om te maken
want de steen wordt in zijn functionaliteit niet beperkt.
De PIZZASTEEN bestaat niet uit hittebestendig beton !
Economie :
Er wordt vaak naar de duur van de opwarmtijd en de daardoor ontstane kosten gevraagd.
Hier een rekenvoorbeeld:
De gemiddelde oven in een huishouding heeft een vermogen van 2 kw/h.
Dat betekent dat het stroomverbruik 2000 watt per uur is.
De nutsbedrijven in onze regio - Noord-Duitsland - berekenen ca. EUR 0.23 per kw/h.
Derhalve veroorzaakt een opwarmtijd van ca. 45 minuten EUR 0.35 stroomkosten.
Als u in de 30 minuten erna ca. 4 pizza’s gaat bakken, komen er nogmaals EUR 0.23 stroomkosten bij.
Totaal, dus inclusief 45 minuten opwarmtijd, veroorzaakt het bakken van 4 pizza’s
derhalve ca. EUR 0.58 energiekosten en dat is EUR 0.15 per pizza.
Als u even nagaat, wat de prijs is, die u in een pizzeria zou moeten betalen,
dan kunt u onze mening eigenlijk alleen maar bevestigen, dat een
discussie over de kosten voor het opwarmen van een PIZZASTEEN echt niet nodig is.
De maten :
De PIZZASTEEN
heeft een afmeting van 400 mm x 300 mm x 30 mm
en een gewicht van ongeveer 6.7 kg.
Snijservice :
Voor het geval uw oven,
door een andere bouwstijl of een dikkere isolatie,
een iets kleinere binnenbreedte heeft,
snijden wij de PIZZASTEEN / BROODBAKSTEEN op maat.
Prijs / Aanpassing van de breedte = EUR 10.00
Prijs / Aanpassing van breedte en diepte = EUR 15.00
Prijs / Aanpassing voor bijzondere formaten = EUR 25.00
De "XL" - PIZZASTENEN :
Er bestaat ook een - extra breedte - PIZZASTEEN "XLA" met een maat van
600 mm x 300 mm x 30 mm.
Prijs / PIZZASTEEN "XLA" + PIZZASCHEP = EUR 93.40
Daarnaast
kunnen wij ook nog de PIZZASTEEN "XLB" en de PIZZASTEEN "XLC" leveren,
die naast een verlengde breedte ook een verlengde diepte hebben.
Maat PIZZASTEEN "XLB" : 500 mm x 330 mm x 30 mm
Prijs / PIZZASTEEN "XLB" + PIZZASCHEP = EUR 99.60
Maat PIZZASTEEN "XLC" : 500 mm x 370 mm x 30 mm
Prijs / PIZZASTEEN "XLC" + PIZZASCHEP = EUR 103.90
De "XL"- versies zijn geschikt voor bakovens die 90 cm breed aan de buitenkant zijn.
De BROODBAKSTEEN "XL" :
Voor bakovens met een breedte van 90 cm
is er ook een BROODBAKSTEEN "XL" ( - + extra dik - ).
Deze BROODBAKSTEEN "XL" is niet alleen extra breed, maar ook extra dik.
De afmetingen zijn : 600 mm x 300 mm x 50 mm
Prijs / BROODBAKSTEEN "XL" + BROODSCHEP = EUR 115.00
De PIZZASCHEP / BROODSCHEP
is het juiste gereedschap om de ongebakken pizza met het beleg of het ongebakken brood
veilig en met een "zwaai" in de oven op de hete PIZZASTEEN / BROODBAKSTEEN
te zetten en na het afbakken er weer eruit te halen.
De PIZZASCHEP is gemaakt van beuken triplex en onbewerkt.
Het blad van de PIZZASCHEP / BROODSCHEP heeft een afmeting van 300 mm x 300 mm,
de greep heeft een lengte van 100 mm.
Aan de voorkant is de PIZZASCHEP iets schuin gevormd,
om het opscheppen van pizza of brood makkelijker te maken.
Het object wordt doorgaans binnen 2 werkdagen na ontvangst van betaling verzonden.
............en nu gaan we op weg ! |
Let op:
De normale verwerkingstijd voor een bestelling duurt twee werkdagen.
Voor een bestelling van PIZZASTENEN / BROODBAKSTENEN met verzagen op maat
en ook voor de vervaardiging van de PIZZASTENEN "BBQ" of "XL" vragen wij u,
ons een extra verwerkingstijd van drie tot zeven werkdagen toe te staan.
Derhalve worden dus deze artikelen die op maat gezaagd worden
en de PIZZASTENEN "BBQ" of "XL" binnen vijf tot negen werkdagen
na betalingsontvangst gereed gemaakt en verzonden.
Rekent u a.u.b. met een tijd voor de transport en de bezorging in Nederland of in België
van nog eens 2 - 3 werkdagen.
Verzekerde verzending met
DPD GeoPost / Duitsland en DPD ( Nederland ) B.V. en DPD ( België ) B.V.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
De standaard verzendkosten gelden voor het Nederlandse vasteland.
Vanwege de hogere transportkosten voor eilandbewoners zijn ook de verzendkosten
in dit geval iets hoger.
De verzendkosten voor een pakket naar Nederland of naar België bedragen
EUR 10.00 ( max. 10 kg ) / EUR 15.00 ( max. 20 kg ) / EUR 20.00 ( max. 30 kg ).
Voor een pakket naar de Nederlandse Eilanden
( Texel / Vlieland / Terschelling / Ameland / Schiermonnikoog ) belopen de verzendkosten,
afhankelijk van van het gewicht, EUR 19.00 / EUR 24.00 / EUR 29.00.
Bevindt zich het afleveringsadres op de Nederlandse Caribische Eilanden
( Bonaire / Sint Eustatius / Saba ), Aruba, Curaçao of in Suriname bedragen deze kosten,
afhankelijk van van het pakketgewicht, EUR 88.00 / EUR 108.00 / EUR 128.00.
Andere landen : .............-----> Klikt u hier <----- !
Ken je al de PIZZASCHAAR ?? - NIEUW !!
Er is eindelijk een eind gekomen
aan het "verminken" van je pizza
als ze met een mes wordt gesneden !
Nooit meer een beleg
dat van je pizza weg - of afglijdt !
Prijs / PIZZASCHAAR = EUR 27.90
Gebruik
om gemakkelijk te betalen met een overschrijving of creditcard.
( toeslag 2.25 % )
VRAGEN ??