3-2-1-clearpix

        ..........www.3-2-1-pizza.nl

                                                                                                                            .....en waar is mijn pizza ??


     

 

HOE BAKT U PIZZA ?

 

Leg de PIZZASTEEN in de nog niet voorverwarmde oven op een rooster.
Plaats het rooster met PIZZASTEEN in het onderste gedeelte van de oven.




Plaats de PIZZASTEEN nooit
direct op de bodem van uw oven.
Dat zou tot een oververhitting en
beschadiging van uw oven leiden.

Verwarm uw oven op de hoogste stand
met boven- en onderhitte voor.
Zet de ventilatie, indien aanwezig, aan.

Na een voorverwarmtijd van ongeveer 30 - 45 minuten,
afhankelijk van het vermogen van uw oven, heeft de PIZZASTEEN
de juiste temperatuur voor het bakken bereikt.

Wilt u meerdere pizza's bakken, laat dan de oven verwarming aan.
Zet echter de ventilatie en de bovenhitte uit.

Is bij uw oven geen afzonderlijke regeling van onder- en bovenhitte mogelijk,
dan laat u gewoon beide aan.

Nu schuift u met een geschikt hulpmiddel
( bijvoorbeeld met de PIZZASCHEP )
de voorbereide pizza op de hete PIZZASTEEN.

De baktijd bedraagt ongeveer 5 - 7 minuten.
Uw zelfgebakken pizza is over het algemeen klaar,
wanneer de niet-belegde pizza-rand
rijst, bruin en krokant wordt.


Belangrijk :
Probeer de steen een paar keer uit om "proef te draaien",
om de voor uw oven "juiste" instellingen
en de voor uw persoonlijke smaak geschikte baktijd uit te vinden.


Strooi een beetje meel of tarwegriesmeel op de PIZZASTEEN en de PIZZASCHEP.
Zo kleeft het deeg er niet aan vast
en kan de bereide pizza gemakkelijk van de steen genomen worden.


     

Let op :
De duur van de opwarmtijd is alleen van het vermogen van uw oven afhankelijk.

Maar omdat wij noch uw oven noch zijn staat en vermogen kennen,
kunnen wij alleen de volgende algemene richtwaarde aangeven :

Voor de PIZZASTEEN ( 30 mm ) = 30 tot 45 minuten

Voor de BROODBAKSTEEN ( 40 mm ) = 40 tot 60 minuten


     

Economie :

Er wordt vaak naar de duur van de opwarmtijd en de daardoor ontstane kosten gevraagd.

Hier een rekenvoorbeeld:
De gemiddelde oven in een huishouding heeft een vermogen van 2 kw/h.
Dat betekent dat het stroomverbruik 2000 watt per uur is.

De nutsbedrijven in onze regio - Noord-Duitsland - berekenen ca. EUR 0.23 per kw/h.
Derhalve veroorzaakt een opwarmtijd van ca. 45 minuten EUR 0.35 stroomkosten.
Als u in de 30 minuten erna ca. 4 pizza’s gaat bakken, komen er nogmaals EUR 0.23 stroomkosten bij.
Totaal, dus inclusief 45 minuten opwarmtijd, veroorzaakt het bakken van 4 pizza’s
derhalve ca. EUR 0.58 energiekosten en dat is EUR 0.15 per pizza.

Als u even nagaat, wat de prijs is, die u in een pizzeria zou moeten betalen,
dan kunt u onze mening eigenlijk alleen maar bevestigen, dat een
discussie over de kosten voor het opwarmen van een PIZZASTEEN echt niet nodig is.


     

 

VRAGEN ??

Stuur ons een............  !