..........www.3-2-1-pizza.nl
PIZZA van een BARBECUE
Hoe is dat mogelijk ??
Onze klant,
dhr. dr. M. Hüttemann
stuurde ons het volgende verslag met foto's :
"Goedendag meneer Eisele,
volgens mij heb ik het nu door en bak goede, knapperige pizza's.
Vooral de grote pizza was in het begin niet zo eenvoudig en ik heb veel moeten oefenen.
In het attachment stuur ik zoals aangekondigd een paar foto's van een familiepizza ( 50 cm diameter )
op "uw" PIZZASTEEN "BBQ 500" ( speciaal op maat gemaakt )
op een barbeque ( standaardformaat 50 cm ) knapperig gebakken.
Op de volgende manier
werd de pizza gebakken :
Foto 1 :
Aansteken van de houtskool
met aanmaakblokjes
Foto 2 :
Gelijkmatig verdelen van de kolen
op de barbeque
Foto 3 :
De PIZZASTEEN wordt direct
op de gloeiende kolen gelegd
en tot 230° - 250° C verwarmd.
Meting van de steentemperatuur
met een infraroodthermometer.
( verkrijgbaar in elektronicawinkel )
Bij een veel te hoge temperatuur
bestaat het gevaar,
dat de pizzabodem verbrandt en zwart wordt.
Foto 4 :
Het ronde pizzadeeg wordt
zonder beleg eerst bij ong. 150° C
ong. 5 minuten lang voorgebakken,
zodat de pizza gemakkelijker
hanteerbaar is.
Het voorgebakken deeg is
dan steviger en kleeft niet meer
en men heeft ook
geen extra meel nodig.
De pizzabodem wordt
dan belegd en met een
plankje of iets anders op de
hete PIZZASTEEN gelegd.
Met deksel afsluiten ( hier pizzabakplaat ) ende pizza bakken totdat er blaasjes in de kaas verschijnen.
Foto 5 :
Klaar is de knapperig gebakken familiepizza !
Is voldoende voor een familie met 3 kinderen - 6 / 10 / 13 jaar -
Wij van Het huis van de PIZZASTEEN vinden :
Ziet er toch echt geweldig uit !
Zoals u in het voorgaande kunt lezen,
is het bakken van een pizza ook op een gas-grill mogelijk.
----------
Voor het bakken op een houtskool-grill of gas-grill adviseren wij de
PIZZASTEEN van 30 mm dikte, omdat bij deze steen de inherente grotere
warmte-accumulatie-capaciteit van de 40 mm BROODBAKSTEEN niet nodig is.
VRAGEN ??